Filosofisch Practicus voor jezelf

Sommige filosofen richten hun eigen filosofie praktijk op en verlenen van hieruit filosofische diensten. Helaas lijker er nog geen filosofische praktijken te zijn die zo sterk groeien dat ze extra mensen aan willen nemen

Wat doet een filosofisch practicus?

Dit varieert per filosofische praktijk. Ik weet dat bureau Ataraxia bijvoorbeeld dilemmaberaad verzorgt bij bedrijven. De bedrijven zitten met een dilemma en bureau Ataraxia helpt ze via een stapsgewijze filosofische methode tot een oplossing te komen. Daarnaast biedt Ataraxia ook filosofische gesprekken aan particulieren die filosofie willen gebruiken om hun leven te verrijken. De meest populaire dienst die andere practici bieden, is het socratisch gesprek.

Welke filosofie praktijken zijn er al?

Al best wat, en er komen er steeds meer bij. Als je hierin geïnteresseerd bent kun je het beste de website van de vereniging voor filosofische praktijk in de gaten houden. Zij houden een lijst bij van actieve filosofisch consulenten, organisatiefilosofen, kinderfilosofen en meer.

Waar kan ik beginnen?

Als je serieus overweegt om je eigen filosofie praktijk op te richten, raad ik je aan de opleiding tot filosofisch practicus van het ISVW en de bijbehorende gilde van filosofische practici te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€280,000

Een trader verdient per jaar

Begin je trader-journey met deze gratis cursus

Er is een makkelijke nieuwe manier om te leren traden