Hoofdredacteur Filosofie Magazine

Hoofdredacteur Filosofie Magazine

Een mooiere wereld door het delen van ideeën

Voor het tijdschrift Filosofie Magazine en het bijbehorende online platform filosofie.nl zoeken wij een

Hoofdredacteur Filosofie Magazine

Filosofie Magazine en filosofie.nl zijn er voor iedereen die een doordacht en betrokken leven wil leiden – van de geïnteresseerde leek tot de ingelezen filosofieliefhebber. Voor deze mensen maken we ons maandblad, de website filosofie.nl met bijbehorend online lidmaatschap, en organiseren we filosofische festivals zoals Thinking Planet en het Waanzin Festival.

Wij zijn op zoek naar een sprankelende hoofdredacteur, die met zijn/haar filosofische, journalistieke én zakelijke kennis de inhoudelijke en commerciële koers van zowel Filosofie Magazine als filosofie.nl uitzet.

Relevante aandachtsgebieden

Je primaire verantwoordelijkheid is het uitzetten van de redactionele koers en het bewaken van de kwaliteit van tijdschrift en platform, altijd in relatie tot de inhoudelijke en zakelijke doelstellingen van Filosofie Magazine. Je bent thuis in de online wereld – waar de grootste groeimogelijkheden liggen – en je wilt hierin nieuwe wegen bewandelen. Daarnaast speel je een centrale rol in het filosofielandschap door samenwerkingsverbanden aan te gaan en te onderhouden. Je coacht en inspireert het team bij het realiseren van de gekozen doelstellingen en je maakt ook graag een breder publiek enthousiast voor filosofie.

Primaire taken:

 • Resultaatverantwoordelijk voor het tijdschrift en platform
 • Formuleren van het beleid op het gebied van redactie en vormgeving. Stimuleren en initiëren van ideeën over thema’s en inhoud
 • Aangaan en onderhouden van allianties met strategische partners op het gebied filosofie en zingeving (uitgevers, opleidingsinstituten, universiteiten, enz.)
 • Representeren van publieksfilosofie bij partners en in de media
 • Coachen en leiden van een enthousiast en kundig team van vijf medewerkers.
 • Formuleren, ontwikkelen en implementeren van nieuwe modellen van betaalde en onbetaalde kennisdeling, waarbij je de (internationale) ontwikkelingen op de voet volgt en gebruikt als inspiratiebron, zowel off- als online
 • Ontwikkelen van plannen op het gebied van abonneewerving, festivals en on- en offline producten, in nauwe samenwerking met de marketing & community manager.

Functie-eisen

 • WO-werk- en denkniveau
 • Aantoonbare kennis van en affiniteit met de wereld van de filosofie
 • Visie en aantoonbaar commercieel inzicht, gecombineerd met een zakelijke instelling
 • Kennis van en ervaring met (financiële) eindverantwoordelijkheid
 • Bij voorkeur ervaring met het redactioneel proces en het maken van (maand)bladen
 • Aantoonbare kennis van marketing en multimediale ontwikkelingen.

Persoonlijkheidsprofiel
Qua persoonlijkheid ben je iemand die inhoudelijke gedrevenheid en commercieel vernuft combineert. Je bent resultaatgericht, ondernemend en organisatorisch sterk. Door je oprechte interesse in mensen en je inhoudelijke deskundigheid ben je een natuurlijk leider, inspireer je mensen binnen en buiten de organisatie en sta je open voor samenwerking.

Meer weten of solliciteren?

Nadere informatie kun je inwinnen bij Suzanne Ermers, uitgeefdirecteur (sermers@vbkmedia.nl). Solliciteren kan tot 5 maart, ter attentie van Suzanne Ermers, via deze link.

Algemeen

Filosofie Magazine maakt deel uit van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep, een groep van Nederlandse en Belgische fictie- en non-fictie-uitgeverijen, waarbinnen filosofie een voorname rol speelt met uitgeverijen zoals Ten Have, Ambo|Anthos, Klement, Houtekiet en Atlas|Contact. De hoofdredacteur rapporteert rechtstreeks aan de uitgeefdirecteur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€280,000

Een trader verdient per jaar

Begin je trader-journey met deze gratis cursus

Er is een makkelijke nieuwe manier om te leren traden