Schrijver opleidingen

Schrijven is een van de meest gevraagde vaardigheden in het bedrijfsleven, in overheidsorganisaties en in de kunstsector.

Oftewel, schrijvers zijn overal nodig.

En als je goed bent in schrijven heb je dus ook veel opties: je kunt speechen schrijven voor een minister, scripts voor toneelstukken, verkoopteksten voor een website, en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos dus schrijven kan de basis zijn van een heel gevarieerde loopbaan.

Welke schrijversopleidingen zijn er?

Als je filosofie hebt gestudeerd dan heb je al relatief veel schrijfervaring. In dat geval is het slim om een opleiding te kiezen waarmee je je specialiseert in een bepaald vakgebied. En wederom, de mogelijkheden zijn eindeloos:

Erkende opleidingen bij LOI

Cursussen bij Thuiscursus.nl

Cursussen bij NHA

Wat is de beste schrijversopleiding?

Welke schrijfopleiding het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van wat je ermee wilt bereiken.

Als je echt een baan wilt vinden na je opleiding, kun je beter een van meer beroepsgerichte opleidingen kiezen, zoals die tot copywriter, SEO-specialist of schrijver van commerciële teksten.

Als je het alleen belangrijk vindt om creatief aan de slag te gaan, voor jezelf óf voor een baas, kun je ook een van de ‘leukere’ opleidingen kiezen. Maar dan lever je dus wel in aan baankans.

Hoe weet ik of ik schrijver wil worden?

Als het goed is heb je al schrijfervaring uit je opleiding, waardoor je een redelijk idee hebt of je schrijven leuk vindt. Hoe vond je het meestal om papers te schrijven?

Ook weet je hoe je met schrijven omgaat in je dagelijks leven. Help je anderen wel eens met het schrijven van een mail of een sollicitatiebrief? Of vraag jij juist anderen om hulp?

Als je nog verder wilt onderzoeken of het schrijversberoep bij je past, kun je ook altijd de gratis snelle beroepstest doen op 123test.nl (schrijver is een van de beroepen in hun systeem). Ze hebben ook een

€280,000

Een trader verdient per jaar

Begin je trader-journey met deze gratis cursus

Er is een makkelijke nieuwe manier om te leren traden