Vacature: Eindredacteur bij Argos (senior)

Met ingang van 1 januari 2019 of zoveel eerder als mogelijk zoeken wij een

Eindredacteur Argos m/v (36 uur)

Human en VPRO zijn publieke mediaorganisaties die zich willen onderscheiden met inhoudelijk verdiepende programma’s. Zij doen dat met eigen producties en in samenwerkingsverband, zoals met Argos; een gerenommeerd onderzoeksprogramma dat opereert in de frontlinie van de onderzoeksjournalistiek. Op zoek naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of naar zaken die nieuws zouden moeten zijn. Argos is wekelijks op zaterdag te horen op NPO Radio1 14.00-15.00 uur. Maar niet lang meer! De komende periode vormt Argos zich om tot een crossmediaal onderzoeksjournalistiek platform op tv, radio, online en social media. De nieuwe eindredacteur wordt nadrukkelijk gevraagd vorm te geven aan deze nieuwe opzet van Argos.
Argos bestaat uit een professioneel team van acht onderzoeksjournalisten, aangevuld met diverse freelance medewerkers.

Wie ben jij?

Een ervaren onderzoeksjournalist die talent voor speurwerk combineert met de ambitie om een vernieuwende redactie aan te sturen, met een duidelijke visie op crossmediaal werken. Een strateeg en netwerker die buiten de gebaande paden wil treden, met respect voor de regels van onderzoeksjournalistiek.

Wat ga je doen?

Je houdt de redactieleden journalistiek scherp en enthousiasmeert ze om het beste naar boven te halen en je voert daarbij het vastgestelde personeelsbeleid uit. Vanuit jouw expertise ontwikkel je mede het strategische beleid voor het programma in al haar uitingsvormen, draag je zorg voor de uitvoering van de beleidsplannen en bewaak je de begrotingen. Je initieert en coördineert de ontwikkeling van nieuwe crossmediale formats en de implementatie daarvan in het radioprogramma en overige producties.

Als eindredacteur ben je eindverantwoordelijk voor de redactionele keuzes en voer je de regie over het crossmediale beleid. Je draagt verantwoording af aan de hoofdredactie van Human en de VPRO. Je maakt bij het vertellen van verhalen, samen met de redacteuren, telkens weer de afweging wat je online vertelt, wat er in het radioprogramma komt en wat een plek verdient op tv. Je bent een stevige en inspirerende gesprekspartner voor hoofdredactie, financiële en inhoudelijke gesprekken bij NPO en externe contacten.

Jouw profiel:

  • HBO+/WO werk en denkniveau
  • Je hebt aantoonbare, meerjarige relevante ervaring in de onderzoeksjournalistiek
  • Leidinggevende ervaring aan een (redactie)team van 5-10 personen
  • Aantoonbare kennis van radio en kennis van en visie op crossmediaal uitzenden
  • Aantoonbaar netwerk
  • Je werkt goed in teamverband en hebt de kwaliteiten om boven de waan van de dag uit te stijgen, grote lijnen te zien en teams te inspireren.
  • Je bent een stevige persoonlijkheid die goed feit en fictie kan en wil onderscheiden. Je wilt het publiek laten zien hoe het echt zit en je bent in staat de redactieleden te motiveren en inspireren om hierin op topniveau te opereren. Je bent goed in staat om Argos te vertegenwoordigen bij de hoofdredactie, de NPO en externe contacten.
  • Je combineert een strategische visie met een pragmatische houding naar de dagelijkse (online) ontwikkelingen en je hebt een uitgebreid netwerk.
  • Belangrijk is dat je kansen en mogelijkheden ziet in samenwerkingsverbanden en creatief bent in het bedenken van oplossingen en invalshoeken.
  • Je beschikt vanzelfsprekend over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat bieden we?

Een dienstverband bij de VPRO voor de duur van één jaar met de intentie – bij goed functioneren – tot verlenging. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse J en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 3.629,95 en maximaal € 5.874,65 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime aanstelling verdeeld over 5 werkdagen, waarbij aanwezigheid op de dag van uitzending af en toe vereist is.

Ben je geïnteresseerd?

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een bijdrage willen leveren aan dit unieke onderzoeksprogramma? Reageer dan direct en stuur ons je motivatie met CV vòòr 11 november 2018. Deze kun je richten aan de VPRO via vacature@vpro.nl onder vermelding van vacaturenummer 1840. Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Willem van Zeeland, en Marc Josten.

Er wordt voor deze vacature intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur worden gegeven aan een interne kandidaat.

Bron: https://www.human.nl/over-human/vacatures/eindredacteur-argos.html

Lees meer over banen zoals redacteur bij Argos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

€280,000

Een trader verdient per jaar

Begin je trader-journey met deze gratis cursus

Er is een makkelijke nieuwe manier om te leren traden